Stația de epurare din Lovrin (Timiș) avansează vizibil  

Construcția noii stații de epurare din Lovrin (Timiș) avansează vizibil, anunță constructorii. 

Odată cu finalizarea lucrărilor, stația de epurare va dispune de o capacitate de tratare de 6405 L.E., beneficiind de procese mecanice și biologice avansate. Stația va fi capabilă să elimine atât încărcările organice, cât și compușii cu azot și fosfor. Proiectul include și o unitate de uscare solară a nămolului, care va avea o capacitate anuală de 1850 de tone, precizează aceeași sursă.

„Încă o investiție deosebit de importanta prinde contur în comuna noastră. După ce a fost semnat contractul și demarate lucrările la rețeaua de canalizare, acum autoritățile locale au reușit să găsească o firmă care va executa și lucrarea privind proiectarea și execuția unei stații de epurare la Lovrin. Astfel, după ce a fost cuprinsă într-un proiect european al companiei Aquatim, comuna va dispune de o stație de epurare modernă, cu treaptă mecanică și biologică avansată, după o tehnologie ecologică, ce preuspune și o unitate de uscare solară a nămolului provenit din apele uzate“, anunța primăria  Lovrin în 2021.
Aquatim susține că stația de epurare de la Lovrin, care deservește localitățile Lovrin și Gottlob, face obiectul unui contract de lucrări în valoare de peste 23 milioane lei, din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, intrat anul acesta în a doua etapă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.